Reduktor cisnienia CO2

Filtry, oświetlenie, grzałki i inne sprzęty akwarystyczne

Moderatorzy: krzych_100, BARA, grzesi3k, wojtass9, michelle1992, chemik4

ODPOWIEDZ
owlman
Posty: 405
Rejestracja: 19 lis 2017 13:20

Reduktor cisnienia CO2

Post autor: owlman »

Czesc .
Poniewaz zauwazylem ,ze moj obecny reduktor wysiada postanowilem zasiegnac rady ; co w zamian .?
Obecny nawet odkrecony na tzw maxa podaje malo babelkow .
Jaki reduktor polecacie ? Cena nie gra roli (w granicach rozsadku ) . Ma byc solidny i trwaly .
Zaznacze jednoczesnie ,ze nie jestem maniakiem , ktory ciagle kreci i przestawia , reguluje i cuduje .

Awatar użytkownika
prezesso
Przyjaciel Akwaforum
Posty: 810
Rejestracja: 28 sie 2007 14:34

Re: Reduktor cisnienia CO2

Post autor: prezesso »

Najzwyklejszy. Ja miałem taki jak na foto firmy "Spaw" za ok 100zł nowy.

Obrazek
Obrazek <-- kliknij tu
...wyleczony z Facebooka... z pytaniami zapraszam na forum

owlman
Posty: 405
Rejestracja: 19 lis 2017 13:20

Re: Reduktor cisnienia CO2

Post autor: owlman »

Cholera . Wyglada jak dzialo gazowe na dzikie hipopotamy . Po ogladnieciu stron roznych fabrykantow chyba zdecyduje sie na JBL m001 duo . Ciekawe rozwiazanie na dwa dyfuzory .

Awatar użytkownika
MarJan
Akwarysta
Posty: 2311
Rejestracja: 23 kwie 2017 10:41

Re: Reduktor cisnienia CO2

Post autor: MarJan »

Jak chce się trwałe to polecam sprzęt przemysłowy...a wygląd według mnie to jedno z ostatnich kryteriów, bo na widoku tego się nie trzyma

owlman
Posty: 405
Rejestracja: 19 lis 2017 13:20

Re: Reduktor cisnienia CO2

Post autor: owlman »

Oczywista oczywistosc ale czy te przemyslowe pozwalaja na dokladna regulacje ? Poprosze o konkretne przyklady . Precyzja jednak wskazana . Ten jbl mniezaciekawil ze wzgledu na podwojne wyjscie .

Awatar użytkownika
prezesso
Przyjaciel Akwaforum
Posty: 810
Rejestracja: 28 sie 2007 14:34

Re: Reduktor cisnienia CO2

Post autor: prezesso »

Przemysłowe pozwalają na dokładną regulację pod warunkiem, że dokupisz sobie zaworek precyzyjny (jest na zdjęciu na tym "dziale na hipopotamy"). Wtedy ustalasz precyzyjnym odpowiednią dawkę, a dodatkowo możesz dolnym pokrętłem zwiększać lub zmniejszać ilość CO2.
Obrazek <-- kliknij tu
...wyleczony z Facebooka... z pytaniami zapraszam na forum

owlman
Posty: 405
Rejestracja: 19 lis 2017 13:20

Re: Reduktor cisnienia CO2

Post autor: owlman »

I jak ..., dobrze to wszystko dzialalo ? Jakiego uzywasz obecnie ?

ODPOWIEDZ