Forum akwarystyczne Akwaforum Strona Główna Tekst alternatywny

 RegulaminRegulamin  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   PortalPortal  RedakcjaRedakcja

 PartnerzyPartnerzy   ProfilProfil   Prywatne wiadomościPrywatne wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

paletka nie pobiera pokarmu
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum akwarystyczne Akwaforum Strona Główna -> Pokarmy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
placek24



Dołączył: 19 Lis 2017
Posty: 16

PostWysłany: 25 Lis 2017 17:57    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej tego sposobu nie zastosuje:)) trzymam w beczce i czekam aż nasiąkną. Mam kolejne pytanie dotyczące mojego filtra eheim proffesionel II otóż deszczownice do tej pory trzymałem pod wodą raz ze tak widziałem u poprzedniego właściciela a dwa to że będę musiał wyciąć dziurę w obudowie żeby umieścić ją nad wodą ale nie o to chodzi jak kombinowałem jak ją umieścić nad powierzchnią wody (bo tak podobno jest lepsze napowietrzanie???) to zauważyłem że mój filtr pracuje jakieś 3-5min potem na 3-5min ma przerwę i nie pracuje, czyli nie płynie z niego woda a filtr jakby się wyłączał, wcześniej pod wodą tego nie zauważyłem, nie ma tam żadnych pokręteł do regulacji ani nic... one tak pracują czy jest uszkodzony pytam ponieważ nie mam do niego instrukcji żadnej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MarJan
Akwarysta


Dołączył: 23 Kwi 2017
Posty: 1888
Pomógł: 151
Skąd: Stargard

PostWysłany: 25 Lis 2017 18:05    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podejrzewam, że filtr nie powinien samoistnie "odpoczywać", to jest co najmniej dziwne, silniczek ma jakiś bezpiecznik przed przegrzaniem czy co? Filtr powinien pracować nieprzerwanie i jednostajnie.

Tafla w ruchu, lekkie falowanie jest wystarczającym napowietrzaniem, nie trzeba robić deszczu, ale nie zaszkodzi, jeśli lubisz odgłos pluskania Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
placek24



Dołączył: 19 Lis 2017
Posty: 16

PostWysłany: 25 Lis 2017 18:58    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czy moze byc powodem zapowietrzony filtr ?

Jak sie okazało filtr był zapowietrzony, potrząsnełem nim mocno i juz pracuje jak trzeba.

Nie pisz posta pod postem, jak chcesz coś dopisać użyj opcji "zmień". Posty połączyłam. MOD BARA
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum akwarystyczne Akwaforum Strona Główna -> Pokarmy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać plików na tym forum


Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group

Wszelkie treści autorstwa redakcji oraz elementy grafiki są własnością forum akwarystyczne www.akwaforum.pl. Zabrania się kopiowania ich bez zgody redakcji forum. Posty napisane tutaj są prywatnymi opiniami ich autorów, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Rejestracja na www.akwaforum.pl oznacza akceptację regulaminu.
www.akwaforum.pl © 2004 - 2015