Forum akwarystyczne Akwaforum Strona Główna Tekst alternatywny

 RegulaminRegulamin  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   PortalPortal  RedakcjaRedakcja

 PartnerzyPartnerzy   ProfilProfil   Prywatne wiadomościPrywatne wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

filtr kubełkowy
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum akwarystyczne Akwaforum Strona Główna -> Sprzęt
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KubaiKinga



Dołączył: 01 Paź 2017
Posty: 56

PostWysłany: 30 Lis 2017 23:10    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Do czego odnosi się to, "a nie mówiłem"?
wytrwałości - jasne, przyda mi się... ;/
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hal900



Dołączył: 03 Gru 2017
Posty: 7

PostWysłany: 03 Gru 2017 22:18    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tez chce kupić ten filtr .Według filmików na youtube to 650 l a nie 240
Moze masz cosik nie ok zz nim ?
Filtr wyglada sensownie jak za 220zł .Chińczyk tańszy ale i oferuje mniej jesli chodzi o powierzchnie ,koszyki i wkłady
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KubaiKinga



Dołączył: 01 Paź 2017
Posty: 56

PostWysłany: 05 Gru 2017 11:13    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Midikani 800
https://www.youtube.com/watch?v=FiGmC8T2OII&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=uGi9Gjv2D8I&feature=youtu.be

Ciąg dalszy problemów, dzięki firmie aquael mam spory problem, akwarium funkcjonuje od miesiąca, według serwisu jest to tzw. poduszka powietrzna w kubełku, która ułatwia użytkowanie, według mnie to po prostu wadliwy filtr i jest on zapowietrzony, widać to na filmikach. Co zrobilibyście na moim miejscu, dodam że nie mam pieniędzy na zakup nowego filtra, firma aquael jest bardzo pomocna, chcą oddać mi pieniądze za filtr, a że rybki będą kilka dni bez filtra to przecież nie jest tragedia...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hal900



Dołączył: 03 Gru 2017
Posty: 7

PostWysłany: 05 Gru 2017 12:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro chca ci oddac to skorzystaj i kup innego
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KubaiKinga



Dołączył: 01 Paź 2017
Posty: 56

PostWysłany: 05 Gru 2017 12:25    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Co innego w cenie 250zł? Mogę 50zł~ dołożyć, co z rybami przez parę ddni?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MarJan
Pomocnik


Dołączył: 23 Kwi 2017
Posty: 433
Pomógł: 23
Skąd: Stargard

PostWysłany: 05 Gru 2017 15:07    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mojego fluvala 206 kupiłem za 319zł., gwarancja 3 lata i nie mam problemu z odpowietrzeniem, myślałem że będzie cichszy, ale nie mam porównania do innego kubła, kiedy w końcu wszedł do szafki hałas został zaakceptowany-akwa jest z metr od łóżka.

co z rybami...nie wiem w sumie, chyba z olxa "jakieś coś tanio bym kupił po sąsiedzku małego", jak na czas paru dni tylko...lepsza jakakolwiek filtracja jak jej brak, ale znowu to by był "nowy" filtr dla środowiska Twojego akwarium...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KubaiKinga



Dołączył: 01 Paź 2017
Posty: 56

PostWysłany: 06 Gru 2017 10:54    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czekam na nową pompę i porywę, zobaczymy, ale na ten czas ten filtr dalej u mnie chodzi, a porady ludzi są bezcenne:
Wyraźnie napisałem, że filtr pracuje u mnie, ale z bardzo małym przepływem i ma powietrze w środku, a dostałem takie porady jak:
- może pompe odwrotnie podłączyłeś, żenie pompuje wody do filtra tylk odwrotnie...
- filtr ma system by-pass czyli przy zamknieciu na maxa dopływu i odpływu kubełek zostaje i można go wziąć do czyszczenia, a węże wiszą zamknięte, ludzie piszą do mnie że nie wtedy to jeden wąż jest tylko zamknięty...

Błagam, ktoś tutaj ma ten filtr i pomoże sensownie złożyć zdania i mi pomoże?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
hal900



Dołączył: 03 Gru 2017
Posty: 7

PostWysłany: 07 Gru 2017 1:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Acha .Rozumiem ze przez kabel mamy ci przeprojektować filtr ? Jesli nie jesteś zadowolony /zadowolona zmień na inny ............

np za 300zł 2 x hw 302 choć nie maja wszystkich medi filtaryjnych chyba w zestawie

Poza tym jak widze to forum jakieś jest umarłe wiec szukaj gdzie indziej pomocy jeśli faktycznie ci na niej zalezy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
KubaiKinga



Dołączył: 01 Paź 2017
Posty: 56

PostWysłany: 10 Gru 2017 12:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy mogę się dowiedzieć jaki przepływ mają Wasze filtry do deklarowanego ze strony producenta?
Mój filtr midikani800 ma deklarowany 650l/h przy pompie 800l/h a realny MAKSYMALNY przepływ wynosi 200-250l/h
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum akwarystyczne Akwaforum Strona Główna -> Sprzęt Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać plików na tym forum


Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group

Wszelkie treści autorstwa redakcji oraz elementy grafiki są własnością forum akwarystyczne www.akwaforum.pl. Zabrania się kopiowania ich bez zgody redakcji forum. Posty napisane tutaj są prywatnymi opiniami ich autorów, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Rejestracja na www.akwaforum.pl oznacza akceptację regulaminu.
www.akwaforum.pl © 2004 - 2015