Forum akwarystyczne Akwaforum Strona Główna Tekst alternatywny

 RegulaminRegulamin  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   PortalPortal  RedakcjaRedakcja

 PartnerzyPartnerzy   ProfilProfil   Prywatne wiadomościPrywatne wiadomości   ZalogujZaloguj   RejestracjaRejestracja 

[720l] 200 x 60 x 60

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum akwarystyczne Akwaforum Strona Główna -> Galeria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mianbo



Dołączył: 03 Sie 2018
Posty: 12

PostWysłany: 04 Wrz 2018 19:52    Temat postu: [720l] 200 x 60 x 60 Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A wiec zaczynam moj projekt:
Etap 1 - zafascynowanie akwarystyka od dziecinstwa i odwieczne marzenin
Etap 2 - podciagniecie wody i odplywu
Etap 3 - start fotorelacji i murowanie polki
[/URL]
Etap 4 - akwarium zamowione, front opit white, szklo 12
Etap 5 - w trakcie

Cos wiecej o akwa, filtracja to kubel tetra 1200 i tetra 700, oswietlenie samorobka led, podloze bialy piach, reszta to jeszcze zagadka...do uslyszenia Smile

tytuł tematu poprawiłam na zgodny z Regulaminem Działu Galeria. MOD BARA
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Raori
Początkujący pomocnik


Dołączył: 28 Sie 2017
Posty: 856
Pomógł: 8
Skąd: Kraków

PostWysłany: 04 Wrz 2018 20:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hehe, No super. Czekamy na kontynuację.
_________________

[126L] Dżungla
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
mianbo



Dołączył: 03 Sie 2018
Posty: 12

PostWysłany: 17 Wrz 2018 16:50    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Powoli kompletuje sprzet i mam pytanko czy filtry tetra 1200 i tetra 700 wystarcza na taki litraz?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
goldi_



Dołączył: 20 Lut 2018
Posty: 590
Pomógł: 28
Skąd: Piła

PostWysłany: 17 Wrz 2018 20:24    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zależy co tam będzi epływać ale cieniutko .
A nie chcesz pomyśleć nad jednym solidnym ? np FX4
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lysy68
Pomocnik


Dołączył: 24 Lut 2017
Posty: 871
Pomógł: 26
Skąd: Radziejowice

PostWysłany: 18 Wrz 2018 7:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przy tym litrażu to obstawiałbym raczej 2x tetra 1200 albo jeden ale naprawdę mega mocny.podejrzewam że i tak przydałoby się posiłkować jakimś wewnętrznym np turbo 1000 lub wyżej chociaż przy 2 kubłach to nie potrzebne by było
_________________
moje pierwsze 54L (60x30x30)DIVERSA StartUp 60
oraz kostka 30L 40x25x30
pozdro
M.M
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
wojtass9
Moderator
Moderator


Dołączył: 22 Lis 2007
Posty: 1861
Pomógł: 77
Skąd: Piotrków Trybunalski

PostWysłany: 18 Wrz 2018 8:12    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli jeszcze nie kupiłeś filtrów to myślę ,że dobrym wyborem byłby ikola 1200 maxx.
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=yeuR5Dc8M6Y
https://www.youtube.com/watch?v=EuiFUJlkKYM
https://www.youtube.com/watch?v=D-sLaPMVqDU
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mianbo



Dołączył: 03 Sie 2018
Posty: 12

PostWysłany: 18 Wrz 2018 9:22    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

filterki juz mam niestety ze starego baniaka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lysy68
Pomocnik


Dołączył: 24 Lut 2017
Posty: 871
Pomógł: 26
Skąd: Radziejowice

PostWysłany: 18 Wrz 2018 14:52    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeśli masz te z opisu tetry to powinny uciągnąć ten litraż a w razie czego to tak ja wcześniej pisałem dodatkowo wewnętrzny nawet turbo 500 powinien wystarczyć do tych 2 kubełków .dobry filtr i dodatkowe kosze na media można do niego stosować i im więcej biologii tym lepiej ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni akwaryści
_________________
moje pierwsze 54L (60x30x30)DIVERSA StartUp 60
oraz kostka 30L 40x25x30
pozdro
M.M
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MarJan
Akwarysta


Dołączył: 23 Kwi 2017
Posty: 1450
Pomógł: 122
Skąd: Stargard

PostWysłany: 18 Wrz 2018 15:11    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak by zrobił tak dużego LT to po co mu takie filtry Shocked Very Happy
_________________
><((">
><(((*>

Moje 112l >>klik<< Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lysy68
Pomocnik


Dołączył: 24 Lut 2017
Posty: 871
Pomógł: 26
Skąd: Radziejowice

PostWysłany: 18 Wrz 2018 15:19    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kolega napisał ze takie mu zostały i obawia się czy wystarczą do 720l
_________________
moje pierwsze 54L (60x30x30)DIVERSA StartUp 60
oraz kostka 30L 40x25x30
pozdro
M.M
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
MarJan
Akwarysta


Dołączył: 23 Kwi 2017
Posty: 1450
Pomógł: 122
Skąd: Stargard

PostWysłany: 18 Wrz 2018 15:35    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie zrozumiałeś mnie- nie chodzi mi o to co ma, albo może mieć/zastanawia się co kupić...podrzuciłem pomysł na LT po prostu, przy takim litrażu mógłby powstać niezły ekosystem z bardzo małym wspomaganiem, ale pewnie że mając litry i metry nikt nie myśli zrobić "bajora" Wink
_________________
><((">
><(((*>

Moje 112l >>klik<< Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
majkel



Dołączył: 17 Maj 2015
Posty: 290
Pomógł: 17
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 18 Wrz 2018 16:48    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Za mało? Za dużo? W sam raz? ...O czym mowa, jak nie wiemy co będzie w akwarium. Jak będzie roślinniak LT, kilka neonków do dekoracji, to wystarczy z zapasem. Jak ławica piranii, zbrojniki pleco, albo żółwie, to może być mało.
Szkoda, że "szafka", nie pozwala na instalację sumpa. Chyba, że powyżej akwarium, a może akwaponika?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
mianbo



Dołączył: 03 Sie 2018
Posty: 12

PostWysłany: 18 Wrz 2018 19:17    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sump odpada, akwaponika poki co tez ale moze kiedys :p
W akwarium przewiduje stado....... palet, aczkolwiek nie jestem pewiem czy dam sobie rade. Odpale akwarium, niech z 2 miechy dojzeje i zobaczymy jakie woda bd miala parametry.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
lysy68
Pomocnik


Dołączył: 24 Lut 2017
Posty: 871
Pomógł: 26
Skąd: Radziejowice

PostWysłany: 19 Wrz 2018 6:51    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

i o to chodzi.podłącz na razie te filtry co masz i po czasie będziesz mniej więcej wiedział czy starczają czy nie bez polemiki kolegi MarJana czy to ma być LT i czy inny Wink
_________________
moje pierwsze 54L (60x30x30)DIVERSA StartUp 60
oraz kostka 30L 40x25x30
pozdro
M.M
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum akwarystyczne Akwaforum Strona Główna -> Galeria Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz dołączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać plików na tym forum


Powered by phpBB © 2001, 2010 phpBB Group

Wszelkie treści autorstwa redakcji oraz elementy grafiki są własnością forum akwarystyczne www.akwaforum.pl. Zabrania się kopiowania ich bez zgody redakcji forum. Posty napisane tutaj są prywatnymi opiniami ich autorów, za które redakcja nie ponosi odpowiedzialności. Rejestracja na www.akwaforum.pl oznacza akceptację regulaminu.
www.akwaforum.pl © 2004 - 2015