Do osób które mają/mieli brzanki titteya.

Wszystko co dotyczy akwarystyki słodkowodnej

Moderatorzy: michelle1992, BARA, krzych_100, grzesi3k, wojtass9

ODPOWIEDZ
Slaw9876

Do osób które mają/mieli brzanki titteya.

Post autor: Slaw9876 »

14.12
Witam.
Mam parę pytań do osób które mają lub mieli brzanki titteya. Nie interesują mnie informacje z internetu. Przeczytałem już wszystko i to kilka razy.
1. Czy mogą być w kolorze wiśniowym, zarówno samce i samice? W sklepie mają wszystkie wiśniowe (twierdzą że to są zarówno samce i samice). Boję się że mają same samce.
2. Czy ktoś trzymał je w 56 litrach? Jeżeli tak, to ile samców i ile samic? Jak się zachowują?
Proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Pozdrawiam.
17.12
W związku z brakiem odpowiedz wybrałem wersję drugą. Zamiast brzanek kupiłem parę Pielęgniczek Ramireza black.
Moje akwarium.
56 l. 60x30x30.
Filtracja: Fan Mini AQUAEL, e 402 JBL.
Oświetlenie: LED 6W AQUAEL.
Grzałka: 100W, 25°C.
Rośliny: Anubias wysoki i niski, Zwartka Wendta, Strzałka Skrzydlasta, Żabienica, Ludwigia Mini.
Zwierzęta:
9 x Neon Innesa,
5 x krewetka Amano,
2 x ślimak Helmet,
2 x Pielęgniczka Ramireza black (para).
Podłoże: Maflora light (substrat), Volcano Mineral (skała wulkaniczna), ziemia, bazalt różna frakcja, korzeń Mangrowca.
Podaję raz dziennie 2 ml. węgiel w płynie, 2 x w tygodniu 1,5 ml. mikroelementy. Podmiana wody raz w tygodniu 30%.
18.12
Może się komuś przydadzą moje obserwację.
1. Pielęgniczki Ramireza wolno jedzą. Na razie widzę dwie opcję, pierwsza będą głodować. Druga ptzekarmię Neony Innesa.
2. Pielęgniczki Ramireza zjadają jaja ślimaków Helmet. Po jednym dniu trzeba dobrze się przyglądać aby jakieś znaleźć.
27.12
Pielęgniczki Ramireza zmieniły akwarium. Polowały na krewetki amano. Z pięciu zostały dwie największe. Dziś kupiłem 4 amano, teraz razem jest 6. Do obsady dołączyły brzanki titteya (2 samce, 4 samice).
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ